torsdag 25. februar 2010

Uke 4 er over

Det tok visst litt lenger tid før oppdateringa kom :0) Men nå er jeg i gang. Uke 4 ja, også den vel overstått nå. Mandag var jeg å veide meg, og vekta viste 1,5 kg ned! Det er jo bra, mye bedre enn uke 3's 200 g i hvert fall!!!!

Så vekta går nedover, ikke i superfart, men i riktig retning som jo er meninga :0) Kjenner at jeg savner det å spise ordentlig mer og mer, blir lissom så rastløs når jeg ikke får tygget noe! Kostholdsveilereren min sa vi skulle prøve ei uke til på helfart, så fikk vi se hva som hadde skjedd da i løpet av uke 5. Tror ikke jeg orker så veldig mye lenger asså! Og så er jeg veldig ivrig etter å få satt i gang med kostholdet, slik at jeg kommer godt inn i det før kurset er ferdig.

Treninga går super bra, og jeg føler meg i bedre form for hver dag jeg trener!
Dette er hva jeg trente sist;

20 min oppvarming, tredemølle
5 min i 5km/t, 0% stigning
10 min i 5km/t 5% stigning
5 min i 5km/t 0% stigning

beinpress
15x3 rep 40 kg

armøvelse
15x3 rep 30 kg

slow row (armer)
15x3 rep 7,5 kg (fordi den er veldig hard!)

mage/bekken/korsrygg
15x3 opp og ned med beina på balansebrett

8 min elipsemaskin
15 min tredemølle 5 km/t 0% stigning

totalt brukte jeg da ca 70 min - en god økt for ei som for 5 uker siden ikke trente noenting!!

Når jeg begynner på halvfart, skal treningsprogrammet endres, og kanskje også økes. Det ser jeg fram til. Kjenner at jeg presser meg ganske mye, særlig på tredemølla, noe jeg kjenner har gitt gode resultater på kroppen.Kondisen er mye bedre og hjertet hopper ikke ut av halsen etter 3 min!

Og forresten; 1. målet er nådd!!!!!

søndag 21. februar 2010

Uke 3 overstått

Så var uke 3 vel overstått. Hva skal jeg si, som jeg skrev under uke 2 har jeg følt litt på savnet av forskjellige ting. I det daglige går det helt fint, det er heller litt i helgen at jeg tenker litt på hva som hadde vært godt. Et glass vin og grønnsaker og dipp, f eks - for det er ikke nødvendigvis snacksen det er snakk om. Og jeg mener, jeg lager jo mat til mannen og prinsessa så godt som hver dag...... Her om dagen lagde jeg taco-kjøttboller og hjemmelaged potetstappe, fredag lagde jeg hjemmelagde pizza-horn og pizza-snurrer.... Så jeg klarer altså å stå i mot, selv om savnet fortsatt er der - kanskje er det at jeg så smått begynner å bli litt lei pulver også!? Ikke umulig. Men jeg akter å holde på noen uker til, helt til det stopper opp! Hvis det allerede ikke har gjort det! Sist uke, da jeg var innom for å veie meg, fikk jeg litt sjokk. 200 g ned!!!!!!!! Et slag i magen! Men, som veilederen min sa; så hadde muskelmassen økt med 2 kg og det er jo kjempe bra. Ja, det er bra - og jeg kjenner jo på kroppen at den minsker litt og litt! Skuffa ble jeg likevel.

Så det er bare å bite tenna sammen, og satse for fullt i skikkelig OL-spirit!!!!!! Forhåpentligvis viser det seg å ha løsna litt i morra...........

søndag 14. februar 2010

Til viktige ting man må huske

Dette her er altså oppslagsveggen vår. Jeg har lenge tenkt på å lage det, men kom endelig i gang etter inspirasjon fra Bitteliten. Hun hadde brukt en gammel ramme, treplate og svart tavlemaling.
Jeg tenkte på ulike måter å lage min på, og endte opp med denne løsningen.
Her sees 4 av delene, det skal være 2 til - jeg har bare ikke fått hengt de opp enda :0)
Det jeg gjorde, var å kjøpe inn 6 lerreter (Dag's marked) i ønsket strørrelse.
Deretter kjøpte jeg inn 3 oppslagstavler (korktavler) i samme størrelse.
Jeg måtte jo ha tavlemaling og magnetmaling, og da jeg var innom butikken for å handle det sa den søte damen at eneste tavlemalingen de hadde igjen var LILLA! Uff da, så leit ;0)
Da ble det altså lilla tavlemaling og lysegrå magnetmaling.
Jeg ønsket både oppslagstavle, magnettavle og kritt-tavle i ett.
Så jeg tilpasset de korktavlene jeg hadde kjøpt, så de passet inn i ramma til lerretet.
Før jeg limte de fast, malte jeg de med 3 eller 4 strøk magnetmaling.
Fronten på lerretene malte jeg også rundt 3 ganger med tavlemaling.
Jeg synes resultatet ble ganske bra, utseendemessig.
Skulle nok hatt enda noen strøk med magnetmaling, fordi magnetene sklir fort av
hvis de ikke er veldig sterke.
De henger fint i hallen vår, i hvert fall, og brukes flittig :0)

Litt kreativitet

Dette er noe av de tingene prinsessa har laget på skolen

Huset ble brodert i 1. klasse mener jeg


Disse to her ble laget i 2. klasse -
til henholdsvis jul og påske

Denne fantastiske broderte nissen laget hun nå i 3. klasse.

Blant mange ting, mye ga hun bort til jul.



Bilder av meg

Dette bildet er tatt i august 2008


Dette bildet er tatt i august 2009

Og dette er tatt i februar 2010

Jeg la ut disse bildene nå, for å prøve å se om det er noen forskjell. Ser ikke så mye selv at det er synlig i ansiktet at jeg har gått ned såpass mange kilo. Andre sier de kan se det like godt som på resten av kroppen....

Ser du kanskje noen forskjell?

Velkommen skal du være til å legge igjen en kommentar :0)

Morsdag og Valentindag

Søndag 14. februar 2010 - fastelavnssøndag, morsdag og Valentindag på en og samme dag. Det er ikke verst!




Prinsessa vekket oss på morgenen i dag med kort








Og mannen i huset ordna med kaffe og gaver på senga. Prinsessa fikk også Valentingaver, DS-spill og deilig hjertesåpe med roseduft av pappa og roser av mamma.





Som jeg nevnte forrige uke, er jeg veldig glad i og facintert av "Lucky Duck"-produktene. Lenge har jeg ønsket meg en spesiell BADEAND! Og i dag fikk jeg den av kjærsten min sammen med en lilla hjertesåpe med lavendelduft







Jeg hadde heller ikke glemt kjærsten min, selvfølgelig skulle han også få en oppmerksomhet. Så det ble disse nydelige rosene, 1 for hvert år vi har vært sammen. Da kan dere jo gjette hvor mange han fikk :0)





lørdag 13. februar 2010

Slik ble jeg møtt da jeg sto opp i dag

Etter å ha fått sovet ut i dag, litt for lenge synes nå jeg, ble jeg møtt av prinsessa som geleidet meg inn til dette

Er jeg ikke heldig, kanskje? Levende lys, skumbad og en stoor kopp kaffe på kanten. Det var mer skum enn dette, men glemte å ta bilde før jeg badet - for det så så innbydende og deilig ut :0)


Hun hadde til og med vasket på badet, så det var så reint og pent.


Helt fantastisk måte å våkne på en nydelig solfylt lørdag i februar. Nå venter akedag på Verket, med familie, kolleger, foreldre og barn.
Ha en fantastisk lørdag alle sammen:0)
klemmer fra lykkelige meg

onsdag 10. februar 2010

Uke 2 over

Ja, så var jammen i meg andre uka på pulver-diett over! Fort går det jaggu meg, og godt er det. Det går stort sett veldig bra, men har lyst på ting litt innimellom. I forhold til å være sulten, var det vel de første dagene som var verst. Men jeg må si at i forhold til fysing, er det for mitt vedkommende uke 2 som har vært desidert verst hittils. Altså, jeg har ikke falt for noen som helst fristelser!!!!!!! Men har kjent på savnet av forskjellige ting, og lysten på de. Og det er tøft, ikke til å komme unna det. Men jeg er superstolt av meg selv, trening har jeg også kommet godt i gang med ved siden av pulveret. Treninga består av gåing på tredemølle, beinpress, øvelser for armene og hofter/korsrygg/rumpe. Gjør så godt å få trent litt.

Jeg kan jo si litt om utgangspunktet mitt da.

Høyden min er 150 cm
Start vekt var 92,1 kg

Ved første veiing hadde jeg gått ned 5,1 kg - fantastisk bra!
Ved annen veiing hadde jeg gått ned ytterligere 3,3 kg - ikke fullt bra, men riktig vei!
Så nå står vekta på 84,7 kg - er jo ikke verst det da egentlig på 14 dager!

Akkurat det med vekttap er jo så veldig individuelt, og selv om jeg selvfølgelig skulle ønske det hadde vært mer nedgang i antall kg er jeg glad det i hvert fall går riktig vei :0) Og når alt kommer til alt, så er det ikke tallet som vekta viser som er det viktigste - det er heller det at jeg selv kan se meg i speilet og føle meg vel og fornøyd med hvordan jeg ser ut. Det kan ikke stikkes under en stol at noen klær allerede sitter løsere på meg nå enn for 14 dager siden - og jeg føler stor forandring på kroppen!

søndag 7. februar 2010

Som de fleste som kjenner meg vet, har jeg totalt forelska meg i fargen lilla. Og det preger mye av ting og tang i huset og klær og accessories. Jeg tror grunnen er at lilla og lavendel jo, er avslappende og harmonisk.
Gardinene i stua er lilla, også på soverommet vårt og likeså sengetøyet. Det blir mye lilla lys i alle rom, badet inkludert. På badet er det også bestandig lilla håndklær framme, en lilla badeand står på vasken - og siden lavendel er en favoritt-duft er også mye av produktene til kropp og føtter lilla. Til og med munnskyllevannet er lilla! Noen vil kanskje si at det blir litt i overkant, men så lenge jeg og familien trives med det er det det viktigste :0)
I bedet ute, har jeg lavendel i hver ende og det dufter så godt når årstiden er riktig.... Har kjøpt meg tørket lavendel på apoteket, så jeg skal få sydd meg en hvete-pute med lavendel i. Bare jeg får fiksa symaskinen. Det gleder jeg meg til!
Prinsessa er også glad i lilla, og valgte selv det som farge på rommet sitt når vi pusset det opp. Men det var helt uten påvirkning fra meg! Som mor som datter, er det ikke det det heter?
Og at fargen og duften virkelig har en betydning, ja det vet jeg. Siden vi flytta inn i huset og elementene har fått preget interiøret, kjenner jeg meg både mer harmonisk og mer avslappet (stort sett i hvert fall!).
Ønsker alle en harmonisk og avslappet uke!

På badet

Badet vårt er lyst og fint, og passe stort. Gulvet er belagt med blå fliser, skulle gjerne hatt de lyse - men de er helt ok. Innredningen er hvit, og tar nesten hele den ene langveggen - så vi har mye mer skapplass nå enn det vi hadde før. Og det er vi veldig glade for! Opprinnelig var det et stort dusjkabinett på badet, men siden vi alle er like glad i badekar, har vi nå satt inn det. Deilig å kunne sige ned i det varme vannet for en rolig avslappende stund.

Det har ikke skjedd så veldig mye mer på badet etter vi flytta inn, man må lissom "bo seg til" for å finne ut av hvordan man vil ha det. Så i det siste har det så smått begynt å skje litt. På den ene enden av innredningen, er det en hjørnehylle. Der har jeg samlet litt pynte ting men også litt praktiske ting.

Som disse to som passer på smykkene,

og dette medisinskrinet (fra Lucky Duck) som jeg falt totalt for. Her er det plass til litt plaster, febermål, hodetabeletter og litt til.


Denne store sparegrisen står også i hylla. Egentlig er den min bror sin,men jeg har fått låne den på ubegrensa tid ;0) Den tenkte jeg å spare de kronene man har i lomma istedet for å legge de på benken. Litt her og litt der kan fort bli mye!



Har vært på salg, og fant denn lille søte hylla som jeg bare "måtte" ha. Den er sort, og ikke særlig høy med 2 hyller. Foreløpig har jeg en blomsterbukett der, og våre nye lilla håndklær. Hylla ser ut som en liten gardintrapp, og håndkle-holderen i samme stil ser ut som en stige - den har jeg bak døra.





Til jul fikk jeg gavekort på


Der har de så fantastisk mye fint og morsomt til badet. Så i går var jeg innom og fant noe jeg hadde lyst på.

Jeg endte opp med

en lilla hjerte-pute til badekaret

og,

en gavepakning i søt liten fletta tøykurv
med badesalt og såpe i lavendelduft,
2 skrubbehansker, "vaskeball"
og 4 baderoser. Så nå skal mor snart bade :0)

I stua vår






Disse to flotte lysestakene fikk jeg til bursdagen min av en god venninne. For anledningen har jeg fyllt de med vann og
brukt flytelys oppi. Det lyste så fint i dem. I morges da jeg
satt og leste, kikket jeg såvidt ut av vinduet i spisestua og så at sola skinte så utrolig fint i disse lysestakene. Da må vi ta bilde :0) De skal helt klart få beholde plassen sin, så vi kan få oppleve dette vakre syn også i framtida.














Denne stolen fikk prinsessa til jul da hun var to eller tre år. Lenge har den vel i grunnen vært ubrukt, noen ganger har de to mindre kusinene lånt den - men stort sett har den fått stå bortgjemt. Siden minste kusina sist lånte den, har den blitt stående i stua, og det har den firbeinte prinsessa benytta seg av. Den har hun nemlig okkupert og gjort til sin. Stort sett er det der hun nå ligger og sover og koser seg.








Til bryllupet vårt fikk vi denne vakre brudekista av mamma og pappa. Den er håndlaget, snekra og med nydelig treskjæring, i Østerdalen hvor mye av slekta på morssida mi kommer fra. Den står fint til hvor alle vil se den, uten for mye greier rundt. Jeg skulle vel ha putta brudekjolen mm oppi, men jeg har i stedet tepper der. Mest med tanke på kjølige sommerkvelder og tilgjengelighet, men også for kalde vinterkvelder.
Mannen og jeg gikk oss en tur i deilig februarvær; -3 grader, solskinn og skyfri himmel
- fantastisk -
Vi gikk innover i skogen i nærheten her, og fulgte veien så langt vi kom. Noen kjente på vår vei traff vi også, og vekslet såvidt noen ord.
Og så var det så hyggelig, vi møtte et eldre ektepar som hilste så blidt - akkurat som vi har blitt fortalt at man gjorde "før i tida". Mange sier "ungdommen nå til dags", gjør ikke ditt og gjør ikke datt - men det er like mange i generasjonene over min som også har forlagt noe av høfligheta si.
Men, det finnes altså noen av dem som fortsatt har det i minne ;0)
Og her, litt av det vi så på vår vei


Istapper er et fint skue, et flott lite
kunstverk i seg selv.

Borrevannet i solskinn og minus 3 grader,
et fantastisk skue. Dette vannet krysset
jeg da jeg var 5 år og var med pappa på skitur. Vi skulle
nemlig til "skihytta"!

Utsikt fra skogkanten, med
kirkespiret litt langt borte

Tatt fra karnappvinduet
i stua. Glinset så vakkert
at jeg bare måtte.....:0)

Mye fint å se på en så fantastisk flott dag! Vi har ikke vært altfor flinke til å gå turer, det skal sies, men jammen er det forfriskende og godt! Dagens tur ble på drøye 1,5 time, da var det godt å komme inn til en varm kopp kaffe!

Fortsatt god søndag!

klem




fredag 5. februar 2010

Sitter å tenker på egen barndom, og skolegang - den gang da jeg gikk på barneskolen. Verdens beste skole syntes i hvert fall jeg:0) Og verdens beste klasse, vi var så sammensveisa og gode venner. Vi var mye sammen på fritida gjennom alle åra, av og til var vi bare jentene sammen og andre ganger var gutta også med. Er så glad for at at det ikke var klikker som det fort kan bli. Var jo ikke alltid vi jentene var enige, man er jo forskjellige personer - men ingen ble holdt på utsida likevel.

Så nå går tankene mine til lille prinsessa mi, 3. klassing og begynner å bli stor jente. Hvordan vil hennes videre år bli? Hun har også en veldig fin klasse, og de er visst ganske sammensveiset de også. Uten klikker. Men likevel føler jeg at min største skatt av og til faller litt utenfor. Veit ikke helt hvorfor..... Kanskje det er fordi hun også har gode venner i andre klasser og klassetrinn hun er sammen med på fritida? eller kanskje fordi hun har slutta på håndballen? eller kanskje det er fordi hun ikke er så lett på foten som de andre? Kanskje det er at hun liker Star Wars og pc spill? Mange muligheter..... Men hun er ei sosial jente som setter pris på vennene sine, store som små, jenter som gutter. Og jeg tror hun er god på å vise det - er jo ikke for ingen ting hun takker for at du er min venn, glad i deg osv på bursdagskort hun lager :0)

Grunnen til at disse tankene kom, er for at i dag tidlig overhørte jeg noen av jentene i klassen prate om jentefest som skulle være i kveld. Og det er jo koselig det, og for all del; jeg mener ikke at man alltid må be alle, altså. Jeg bare vet at om prinsessa hadde hørt det, hadde hun blitt fryktelig lei seg og opprørt. Og da blir man lei seg på vegne av barna sine, og det stikker litt i hjertet mamma. Er bare så innmari redd og bekymra for at hun skal føle seg utelatt!
I dag er det litt tøft..... Fristelser overalt. Kjente duften av pizza i dag, og det luktet bare såååå godt, mmmm. Tenkte så vidt på hvor deilig det hadde vært med en varm pizza på pizzarestaurant. Og så har jeg så lyst på et glass vin, godt vi ikke har det i huset ellers kanskje jeg hadde falt for fristelsen. Men, jeg har klart det så langt og har ikke planer om å falle for noen som helst form forfristelser!!!! Og noen hindringer må man jo regne med, det sier seg jo selv.

Nei, jeg skal holde meg i "sæla" og være kjempeflink så lenge det står på. Så får jeg heller bare glede meg til den dagen jeg har muligheten. Er i grunnen ganske sulten, så jeg får gå å lage meg en shake av aspargessuppe å kose meg med :0)

onsdag 3. februar 2010

1. uka over

Som jeg har nevnt tidligere er jeg i gang med trening. Det jeg ikke har nevnt er at det egentlig også innebærer slanking, eller livsstilsendring. Gjennom helsestudioet jeg er medlem ved, har jeg meldt meg på et kostholds-kurs på 6 mnd. Den siste uka har jeg gått på kun pulver-diett, helfart som det kalles, og er storfornøyd. Inspirasjonen til dette kom etter å ha fulgt med på "slankekrigen" på TVN, og en bekjent som har fulgt det samme prinsippet med FANTASTISKE resultater!

Jeg begynte på dietten for akkurat en uke siden i dag, og har enn så lenge ikke møtt på noen hindringer. Mandag denne uka var det veiing og gruppemøte, og på disse dagene har jeg gått ned 5,1 kg!!!!!! Tenk det da! Er det rart jeg er fornøyd? Og det som er det aller beste er at første gangen jeg veide meg, ble jeg positivt overraska. Hadde helt ærlig trodd at vekta skulle vise mer enn det den gjorde.

Hvor lenge jeg ønsker å gå på helfart, dvs kun pulver, vet jeg ikke - det får tiden vise (eller vekta!). Når jeg velger å starte med halvfart innebærer det at jeg skal i starten erstatte noen av måltidene med mat og redusere pulvermåltidene. Jeg skal prøve å være flink til å poste litt tanker, ideer osv her, kanskje også noen oppskrifter etter hvert. Kanskje er det noen der ute som også blir inspirert?

Jeg merker stor forskjell på kroppen allerede, 5,1 kg er jo tross alt noen kilo! De første dagene var jeg litt sulten, og omstillingen med ikke å putte noe i munnen merket jeg jo. Men, jeg merket også at kroppen startet prosessen og jobbet som bare det. Var nesten som om det boblet og prikket i hele meg mens kiloene smått om senn løste seg opp. En deilig men rar følelse. Behov for å putte noe i munnen har jeg faktisk ikke hatt, heller ikke har jeg følt noe spesielt sug. Og jeg som gjerne kunne kose meg både med vin og ost og kjeks på kvelden!

Nei, jeg er såå fornøyd. Og det er så moro å se raske og positive resultater. Gleder meg allerede til neste veiing!